delabglava ab

Produkter

Här nedan har vi listat de produkter vi använder oss av mest. Vi har dock i princip tillgång till allt på marknaden, och letar ständigt efter nya och förbättrade lösningar.

Paneler


Växelriktare


Fronius

En tillverkare som vi har valt som vår standardinverter efter att ha provat ett antal märken. Bra prestanda, lättprogrammerade och bra kommunikationsmoduler.


Ferroamp

Svensktillverkad Energyhub. Fler funktioner än t.ex. Fronius, såsom effekt- och fasbalansering. Kan enkelt installera ett batteri för energilagring. Ferroamp har vunnit innovationspris vid Intersolar i flera år.


Solaredge

En inverter som jobbar tillsammans med optimeringsboxar som monteras på eller vid panelen. Dessa minskar produktionsbortfall t.ex. vid partiella skuggor samt har övervakning på modulnivå.


Sungrow

En stor asiatisk tillverkare som tidigare har fokuserat mest på större anläggningar, såsom solcellsparker, men som nu också har ett sortiment med växelriktare i mindre storlekar för "vanliga" bostäder. Mycket prisvärd inverter!


SAJ

Kinesisk inverter som kommer från en enormt stor tillverkar med som är relativt oprövad i Europa. Prisvärd!


Energilagring

Ferroamp och Nilar Battery

Ett alternativ för lagring till Ferroamp är Nilar Battery, som har en lagrinskapacitet på 5,75 kWh.


Fronius och BYD Battery

En relativt ny inverter på marknaden är Fronius Gen 24 som kan kopplas till ett BYD Battery, som har en lagrinskapacitet på upp till 22 kWh. Detta batteri kan också kopplas till Fronius Hybrid.